Sivut

torstai 30. huhtikuuta 2009

Penn west energy trust ostettu (28.4 )

Kyseessä on kanadalainen energia alan yritys, joka tuottaa ja siirtää maakaasua sekä öljyä.

Tässä on firman nykyset toiminnot: http://www.pennwest.com/operations/index.html

torstai 23. huhtikuuta 2009

kauppoja

Osa exm:stä takaisin ja kehittyville markkinoille vwo:ta ostettu.

maanantai 20. huhtikuuta 2009

exm:t myyty 70% voitolla

tänään tuli kova korjaus ja ajattelin samalla keventää hieman itsekkin. Hyvä siivu jäi noista exm:stä myös käteen.

cramot myyty

cramot myyty koska en pidä siitä että osakkeen omistajilta ei kysytty tulisiko pääoman hankinta tapahtua osakeantina vai hybridilainana. Hybridilaina menee osinkojen edelle, joten tein omat päätelmäni ja myin osakkeeni. Hybridilainan korko on 12%. Pitää myöhemmin miettiä mihin nämä vapautuneet rahat laitan.

torstai 16. huhtikuuta 2009

prosentit

Päivitetyt salkun prosentit. Vielä näyttää siltä että kehittyville markkinoille tulee sijoittaa lisää, jotta jakauma tulee tasaiseksi. Myös aasiaa tulee lisätä koska aasian paino on vain jinhuin harteilla. Huomioitavaa lienee se että käteisen määrä on todella vähäinen. Tein periaatepäätöksen sijoittaa pelkkiin osakepohjaisiin sijoituksiin tässä varhaisessa vaiheessa sijoitusuraani. Toki hätävararahat löytyy elämäntilanteen muutoksia varten, mutta niitä en laske sijotuksiin mukaan.

perjantai 10. huhtikuuta 2009

DEM:ää ostettu

Ostin wishdomtreen kehittyvien markkinoiden ETF:ää, DEM. Aion ostaa vielä toiseen kertaan tätä lisää vähän ajan päästä. Päivittelen hajautusprosentit kun tulen lomilta ensi viikolla. Salkun valopilkku on ollut viime aikoina Excel maritime carriers, joka on noussut 74% siitä kun ostin.