Sivut

lauantai 8. tammikuuta 2011

High Yield REIT sijoitukset

Kiinteistörahastot eli ns REIT:t ovat sopiva lisä hajautettuun salkkuun. Itse sijoitain seuraaviin osakkeisiin:

AGNC
MFA
IVR
RSO
HTS

Nämä maksavat suuria osinkoja, koska joutuvat maksamaan suurimman(90%) osan tuotosta ulos lainsäädännön edessä. Osingot eivät ole niin pelottavan suuria jos vertaa yhtiöihin, jotka maksaa vaan esim 50% ulos. Suurin osa näistä sijoittaa vaan valtion tai valtion sponsoroitujen yhtiöiden takaamiin kiinteisölainoihin ja niitä sisältäviin muihin intstrumentteihin. Tuotto tulee sijoitusportfolion tuoton ja yhtiön keräämän rahoituksen erosta. Nämä tuottaa nyt erityisen hyvin koska raha on halpaa.

Toki aina suurissa osingoissa on riski, että ne putoavat ja toki aina yksittäinen sijoitus voi olla täysi susi, kuten minulle kävi alpinen rahaston kanssa. Ryhmän jäsenenä muiden osinkofirmojen joukossa suuret osingot kyllä kannattaa vaikka riski osingon laskulle on olemassa.

Tässä yksi artikkeli, joka esittää vertailun SP500 tuottoon:
http://www.fool.com/investing/general/2010/09/16/should-you-chase-the-biggest-fattest-dividends.aspx


Kuinka sitten valitsen nämä sijoitukset? Tähän vaikuttaa monta tekijää. Yleensä katselen ostokohteita jonkin screenerin avulla, jolla rajaan kandidaatteja. Yksi hyvä screener, tosin vähän hidas löytyy tuolta samalta sivulta kuin artikkeli. Lisäksi fool yhteisön jäsenet ovat laittaneet kommentteja joista muodostuu arvosana tähtinä. Screeneriin asetan yleensä 6% osinkotuottovaatimuksen ja ehtoja lisäksi p/b ja p/e suhteille. Lisäksi käytän muutamia muitan parametrejä joilla saan selvitettyä taloudellista tilannetta kuten current ratiota. Edullinen kaupankäynti IB:ssä mahdollistaa sijoituksen pienissä erissä ja suureen joukkoon yhtiöitä, jonka avulla saan jaettua riskiä. En seuraa aktiivisesti jokaista firmaa vaan pyrin ymmärtämään jotain alan tilaanteesta kokonaisuutena.

lauantai 1. tammikuuta 2011

Uusi ilme ja viimehetken muutoksen ennen uutta vuotta

Vaihdoin blogin ilmeen uuteen ja lisäsin salkkuosion, josta näkee salkkuni koostumuksen ja painotukset eri talousalueille.

Myin wärtsilän pois ja puolet jinhuista. Syynä tähän oli voittojen kotiutus kun tappioita olin ottanut viimevuosilta sisään vastaavan määrän.Tilalle otin suomesta seuraavat:
UPM
Fortum
Kone
sekä talvivaaraa hivenen lisää

Mielestäni nuo eivät ole ylihintaisia mikään tällä hetkellä. Tosin TV:stä on vähän vaikea sanoa.