Sivut

sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Vuoden yhteenveto

No sijoitusvuosi 2010 on sitten takana. Takana on myös toinen vuosi vahvaa kasvua kriisin jälkeen. Oma salkkuni tuotto oli tänä vuonna noin 25%

Tuottoteemat olivat jokseenkin samoja kutne viime vuonna, mutta nyt onnistumisia tuli myös kotirintamalta ulkomaisten lisäksi.Paras tuotto tuli edelleen Ship Finance Internationalilta +57%. Erinomaisesti on myös noussut talvivaara, joka on noussut ostostani nyt 54%. Paras suhteellinen tuotto tuli kuitenkin Wärtsilästä reippaan yli sadan prosentin nousun mukana. Osinkotuottos kertyi myös hyvin, noin 6 % vuoden alun pääomaan laskettuna ja 5.2% salkun vuoden keskiarvoon nähden.

Pääomaa tuli lisättyä aika paljon könttäsummana, kun otin käyttöön IB:n välittäjänä viimekuun lopussa. Nuo sijoitukset on tehnty indeksiosuuksiin ja osakepuolella lähinnä lisäyksiin jo omistamiini jenkeissä listauttuihin yhtiöihin ja lukuisiin HY REIT-yhtiöihin. Hienoa uudessa välittäjässä on, että voin aina sijoittaa osingot heti kun ne tulee olkoot vaikka 2$ edullisen palkkiojärjestelmän vuoksi ja uskon, että saan parannettua tällä salkun tuottoa muutaman kymmenyksen/vuosi.

Voin julkaista koko salkun, jos jotain kiinnostaa. Valitan lukijoille kun en ole ollut kovin aktiivinen blogaaja, kun työelämään siirtyminen opiskelusta on tuonut mukanaan kiirettä elämään. Voi tosin olla että tätä ei enää luekkaan kuin se botti, joka on kiusannut kommenteillaan sen jälkeen kun vapautin kommentit moderaatiolta :)

Hyvää Joulua ja tuottoisaa uuttavuotta kaikille lukijoille!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kiinnostaisi nähdä salkun sisältö, ja muutenkin olisin kiinnostunut lukemaan enemmänkin sijoituspäätöksistäsi.

Anonyymi kirjoitti...

juu ja jos viitsit tehdä tarkat ohjeet "how-to-set-up-IB-account" niin se olisi mahtavaa. Miten muuten suomen verottajan kanssa ilmoitukset hoituu?

Billy the Kid kirjoitti...

No kiva että kiinnostusta löytyy. Aloittelen vaikka tolla ohjeistuksella IB:n soppariin. Tämä tosin menee vuoden vaihteen yli luultavimmin kun en pääse nyt käsiksi tunnareihini.

Verottajalle laitoin viime vuonnakin itse lasketun execl dokumentin, koska nordnet ei osannut tätä lähettää oikein laskettuna viimeeksikään. IB:llä on oma veroraportti ja sen kelpoisuus selviää myöhemmin, mutta koneellani on juku vanha softa joka pitäisi automaattisesti kirjoittaa 9A dokumentti IB:n tiedoston pohjalta (en tiedä toimiiko tosin)

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava juttu! Kiitoksia!