Siirrän osan vanhemmista ulkomaan sijoituksista NN:stä IB:lle. Joudun myymään, koska muuten kustannukset olisivat liian kovat. En aijo kuitenkaan myydä niin paljon että joudun maksamaan veroja. Myyn siis lähinnä pienimillä nousuilla olevia NN:stä sen mitä edellisten vuosien tappiot antaa mahdolliseksi ilman veroja.
Tämä oli siis se ajatus. "Epäonnekseni" kuitenkin huomasin että luovutustappoita edellisiltä kausilta on vain 200€ ,joten pitänee myydä kaikki ulkomaiset NN:stä ja purea huulta jonkin ajan kuluessa.
Syitä tähän "swappiin" on muutama.
-Helpompi tehdä verolaskelmat kun samaa osaketta ei ole kahdella välittäjällä
-NN kustannukset on nyt kovia ja on siis kallista sijoittaa osingot uudestaan.
-Suurempi salkku IB:llä antaa etuja lainoituksen suhteen.(marginaalit putoaa jo 100k alkaen)
7 kommenttia:
Mielenkiintoinen bogi sulla. Mitä on IB:n kaupankäyntikustannukset?
Itse avasin juuri Belgian Lynxiin tilin; kaupat 6 € europörsseissä ja 5 dollaria jenkkilään.
Jossain mainitsit että 140 eurolla vuodessa voi tehdä 7 kauppaa kuukaudessa?
Moi,
Käytän flatrate hinnoittelua, jolla jenkkeihin minimi on 1$. Jos ei tee yhtään kauppaa kuukaudessa niin tulee 10$ minimimaksu kuussa.
Jos teen vaikka 8 kauppaa +2 valuutan vaihtoa, niin en maksa tuota sumaa, koska noista tulee suurinpiirtein 10$. Jos teen vähemmän kauppaa niin maksan erotuksen. Taisin sanoa 120$ voi tehdä noin 7 kauppaa kuukaudessa vuoden ympäri, mikä perustuu siihen että kuukaudessa tekee tasan tuon verran kauppaa.
Hinnasto löytyy osoitteesta:
http://www.interactivebrokers.com/en/p.php?f=commission
Olen huomannut myös että toisin kuin Nordnet, IB toimittaa oikeasti postissa kaikki vuosikertomukset ja muut materiaaalit.
Minullekin tuo postitus oli positiivinen yllätys Nordnettiin verrattuna. Taitaa kuitenkin riippua yrityksestä, että lähettääkö se vuosikertomusta vai pelkästään yhtiökokouskutsun. Näistä pelkän kutsun lähettäneissä oli sellainen pikku miinus, että ne tulivat vasta viikon kokouksen jälkeen.
Sen sijaan itse jätin (vielä) Nordnetin omistukset ennalleen, koska myynti on niin kallista, mutta säilytys ilmaista - tietysti vähennettynä rahanvaihtokuluilla, jotta saa osingot siirrettyä IB:lle. Lisäksi ainakin minulla näissä omistuksissa ei ole ollut mitään korjattavaa verottajan suuntaan.
Mutta tuo marginaalin putoaminen on ihan validi syy... Ehkä itsekin hieman myöhemmin.
Heeetkinen: eli IB:ltä on saatavilla myös euromääräisenä tuo "tuotto" ja "osinko" raportti, jolloinka riittää että katsoo siitä & sitten vähän 9A lomaketta täyttelee itse?
Otetaanko osingoista jo valmiiksi muuten tuo 15% ennakkopidätys? Hitsi, nyt taitaa kyllä lähteä välittäjä vaihtoon koskien yhdysvaltalaisia osakkeita: olen vaan tuon verotuksen takia pitänyt nordnettiä...
Ja ehkä pitäisi pohjoismaisten osakkeiden takia vaihtaa myös aktiedirekt.se:hen - kulut kun alkavat olla kumminkin jo satasia mulla vuodessa.
Dokumentit on euroissa kun base curremcyksi on valinnut euron.
Excel:llä tein veroilmoituksen IB:n ja NN tietoja käyttäen.
Jos ei kelpaa niin lähetän materiaalin raakana.
Kiitoksia ensinnäkin ensi luokkaisesta blogista, kirjoittelet useinmiten erittäin mielenkiintoista aiheista ;). Kerrohan millaisissa muodoissa IB:llä onnistuu arvopapereiden lainoitus ja millaisista korkoprosenteista puhutaan silloin.
Itsellä ainakin mielenkiinto IB:en lisääntyi, kun NN:ltä tuli tänään epämielyttävää postia kun päättivät lyhyen hiljaiselon jälkeen nostaa lainoistuskoa 0,3%:a (5,7%:een).
Kiitoksia,
Kiitoksia vaan kun kiinnostaa :)
Vastasin lainoitusta ja margin tiliä liittyvään kysmykseen aikaisemmin(jonka oli lähettänyt iroonisesti myös mr Anonyymi :) )
Copy-pasteen tähän:
"
Lainoitusta ei marginissa tarvitse hakea mistään vaan riittää että ostat osaketta suuremmalla summalla kuin mitä salkussa on käteistä. Vuosikorko riippuu valuutasta ja kuinka suuri laina sulla on.(marginaali halpenee vasta 100k jälkeen)
Alla on linkki jossa on esimerkkejä lainauskustannuksista ja myös korosta, jota maksetaan plussalla ovelille
valuuttatileille.(examples kohta)
IB laskee reaaliaikaisesti kuinka paljon voit vielä ottaa lainaa on huolehdittava että Excess liquidity kohdan summa pysyy plussalla ja että siinä on sopivasti puskuria laskuja varten. Jos tuo menee miinukselle, niin IB kylmän rauhallisesti kehoittaa parinkertaan myymään tai laittamaan siirtämään rahaa. Jos ei tee mitään niin IB myy kylmän rauhallisesti sen verran tavaraa pois että excess liquidity menee plussalle.
Margin accountilla tosiaan rahat on heti käytössä.(heti vaihdon jälkeen) Lainauskustannuksia tulee miinus saldosta kullekin valuuttatilille niiltä kokonaisilta päiviltä,joina tili on miinuksella."
Täältä löytyy lisätietoa(examples kohta selventää) http://www.interactivebrokers.com/en/p.php?f=interest
Kuten jo mainitsin maksat korkoa vain kokonaisilta päiviltä joina tili on miinuksella, joten samanpäivän kikkailuista ei tule kustannuksia, jos päivän päätteeksi tilit on plussalla."
Tämänhetkinen efektiivinen vuosikorko mun salkun dollarien lainoitusosalle on 1,59% / a. (Marginaali on 1,5% ja fedin overnight rate 0,09%)
Lisäyksenä äskeiseen, voit nostaa IB:ltä lainaa vaikka käteiseksi, jos on tarvetta(margin tilin rajoissa toki)
Lähetä kommentti