Sivut

keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Meri kutsuu

Salkun uudet:

Excel maritime carriers
http://finance.yahoo.com/q?s=EXM
http://www.excelmaritime.com/

Jinhui shipping and transportation limited
http://www.jinhuiship.com/jh/jstl/jstcl_profile_set.html
Kurssi

Excel maritime on melko suuri ja kasvava toimija drybulk alalla. Alusten keski-ikä on keskiarvoa alhaisempi 8.5 vuotta ja kurssi on ottanut reilusti osumaa markkinamyllerryksessä. Velkaa on, mutta se on hyvin hallinnassa ja osinkoakin on toistaiseksi jaettu. P/B=0.25 P/E=0.68 Pidän firmaa kuitenkin hieman riskisempänä kuin muita laivafirmojani.

Jinhui shipping omistaa todella uuden laivaston, kuten jo salkusta löytyvä safe bulkers, mutta Jinhuin toiminta keskityy aasiaan ja lähinnä kiinaan. Tämän vuoksi luen sijoituksen aasia-osuuteen. Net Gearing on nyt 60% ja sitä on vielä pienennetty viimeaikoina merkittävästi. Pääajatuksena firmalla on pitää käyttökustannukset alhaisena, ja tämä saavutetaan pääasiassa uusilla vähän kuluttavilla laivoilla.
Uskon että nykyisessä markkinatilanteessa vanhoille aluksille voi olla todella vaikea löytää chartereita. Myös kiinan kaupan katson eduksi, onhan kiina kuiten vielä toistaiseksi harvoja maita joka kellottaa positiivista kasvua.


Tässä olikin sitten firmat laivapuolelta johon keskityn tänä vuonna. Seuraavaksi alan tarkastelemaan mahdollisesti rakennusfirmoja.

Ei kommentteja: