Sivut

maanantai 2. toukokuuta 2011

Aktiivisalkku täytetty ja lisäyksiä margin lainalla

Aktiivisalkku on nyt täytetty.

Edelleenkin salkku koostuu suurehkon piotroskin pistemäärän osakkeista, mutta nyt valitsin niistä ne joiden tulosennusteet ovat nousseet viimekuun aikana.

Tein myös pienet "strategiset" lisäykset omistuksiin AGNC ja SDRL IB:n margin rahoituksella, jonka efektiivinen vuosikorko on nyt 1.6%. Arvioin että noissa on keskimäärin tuotto-korkosuhde on kuuden tiettämillä. Mikäli asia kiinostaa niin kannattaa tutustua IB:n margin ehtoihin heidän sivuillaan. Mitään suurta vipua en salkulle aijo missään vaiheessa ottaa, mutta ajatuksena on että lainaosuus on aina 0-20% välillä.

Tällä viikolla tulen tekemään sijoituksia ihan oikeallakin rahalla, kun osa palkasta on jo menossa IB:n tilille.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Voisitko selventää margin accountin toimintaperiaatetta tavallisessa osakekaupassa ilman lainaominaiduuden käyttämistä:

Cash accountilla, jota itse olen käyttänyt, vaihdetut rahat ovat käytettävissä vasta seuraavana päivänä. Jos siis tänään vaihdan euroja dollareiksi, niin vasta huomenna voin ostaa näillä dollareilla osakkeita. Margin accountilla dollareilla voi ostaa jo samana päivänä (tai vaikka ensin ostaa osakkeita ja vasta sitten vaihtaa sopiva summa rahaa), mutta tuleeko tästä lainauskustannuksia normaalin rahanvaihtopalkkion lisäksi?

Entä miten on siinä tapauksessa, että tänään myyn osakkeita dollareissa ja vaihtaisin rahat jo samana päivänä euroiksi? Maksanko korkoa rahanvaihdon ja osakkeiden selvityspäivän väliseltä ajalta?

Billy the Kid kirjoitti...

Lainoitusta ei marginissa tarvitse hakea mistään vaan riittää että ostat osaketta suuremmalla summalla kuin mitä salkussa on käteistä. Vuosikorko riippuu valuutasta ja kuinka suuri laina sulla on.(marginaali halpenee vasta 100k jälkeen)
Alla on linkki jossa on esimerkkejä lainauskustannuksista ja myös korosta, jota maksetaan plussalla ovelille
valuuttatileille.(examples kohta)

IB laskee reaaliaikaisesti kuinka paljon voit vielä ottaa lainaa on huolehdittava että Excess liquidity kohdan summa pysyy plussalla ja että siinä on sopivasti puskuria laskuja varten. Jos tuo menee miinukselle, niin IB kylmän rauhallisesti kehoittaa parinkertaan myymään tai laittamaan siirtämään rahaa. Jos ei tee mitään niin IB myy kylmän rauhallisesti sen verran tavaraa pois että excess liquidity menee plussalle.


Margin accountilla tosiaan rahat on heti käytössä.(heti vaihdon jälkeen) Lainauskustannuksia tulee miinus saldosta kullekin valuuttatilille niiltä kokonaisilta päiviltä,joina tili on miinuksella.

Täältä löytyy lisätietoa(examples kohta selventää) http://www.interactivebrokers.com/en/p.php?f=interest

Kuten jo mainitsin maksat korkoa vain kokonaisilta päiviltä joina tili on miinuksella, joten samanpäivän kikkailuista ei tule kustannuksia, jos päivän päätteeksi tilit on plussalla.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia selvennyksestä. Tämän perusteella minäkin siirryn cash accountista marginiin, niin jää tarpeettomat viiveet pois. Ja tarvittaessa IB:n kautta vivutus on näemmä paljon helpompaa ja äkkisältään katsottuna myös halvempaa kuin suomalaisen kivijalkapankin lainan kautta.