Sivut

keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Mausteeni eläkevakuutussoppaan ja isepankur

Tuli mieleen että olisipa hienoa jos voisin itse sijoittaa eläkemaksuni sen sijaan että rahat lähtevät automaattisesti suojatyöpaikkojen Aasian ja Qatarin matkoihin sekä bemareihin. Ensinnäkin sijoittaisin kaikki rahat indekseihin ja osakkeisiin, enkä yhtään korkoihin koska sijoitushorisontti on pitkä. Nyt eläkeyhtiöt pienentävät riskiä sekä tuottoa ottamalla mukaan korkosijoituksia. Voisinpa myös ottaa velkaakin hieman niin tuottoa saisi vieläkin lisää. Luopuisin itseasiassa kaikista eläkkeistä jos saisin 80% eläkemaksuista itselle sijoitettaviksi. Nythän tämä ei ole mahdollista kun meillä on sen verran vasemmistolainen järjestelmä käytössä. Huoh...Olisipa meillä puolue joka ajaisi sijoittavan ihmisen asiaa niin rahaa säästyisi muiltakin.

Sijoituksia en tee ennen kuin palkka taas muljahtaa tilille.
Tein kokeilumielessä sijoituksen isepankurin pienlainoihin(jonka unohdin aikaisemmin mainita). Tässä hiukan grafiikkaa asiasta:




Tuotto on vuositasolla toistaiseksi ollu 11,4% neljän kuukauden jälkeen. En kyllä vielä uskalla sijoittaa lisää tai ylipäätään ole varma onko tässä järkeä kun osakkeet on monessa mielessä fiksumpi juttu.

Ei kommentteja: