Sivut

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Tuottokatsasus vuoden alusta markkinoille ja omaan salkkuun

Vuosi on ollut tähän asti melko railakasta nousua vanhoilla markkinoilla. Tässä esimerkiksi S&P 500 indeksin käyrä vuoden alusta.

 
 






Valuuttakorjaamaton dollarituotto on ollut siis S&P 500:ssa 23,48%!

Oma salkkukin on tuottanut hyvin. Tuotto vuoden alusta on euroissa ollut 25,99% viimeisimmän tulosteen mukaan. Tästä on siis kompensoitu pois talletukset ja nostot. Talletus-nosto balanssi on nyt -500€, mutta ensiviikolla mennään jo plussalle tässäkin, kun saan palkan sijoitettua. Se on vaan vitsikästä että näinkin hyvällä tuotolla hävitään indeksille :D Kotipörssimme  OMXH on noussut vuoden alusta 26,38%!(jä tämä tietysti myös euroissa)

Velkavipu on ollut tänä vuonnakin siinä missä olen sitä pitänyt kaksi edellistäkin eli  45% salkun arvosta. Itse kyllä lasken mieluimmin niin että jaan salkun arvon velattomalla osuudella. Näin  tuo äskeinen taipuu arvoon 1,78.(0.45=0.78/1,78) Tätä strategiaa käytän jatkossakin. Siis sijoittaen osinkofirmoihin ja kasvua haetaan muutaman indeksiosuuksien kautta. Velkavipu varmaan pysyy vastaavana vaikka korot tuplaantuisivat. Nythän maksan dollarilainasta huimat 1,3% korkoa :)



Ei kommentteja: