Sivut

perjantai 20. helmikuuta 2009

Perusteluja Cramosta ja päivityksiä

Markkina likkuuu ja niin salkkukin :)

Jinhuista kotiutettu 20% voitto, mutta nyt ne ostettu takaisin ja pitää katsoa mitä tapahtuu. Excel maritimet onnistuin myymään 10%:n tappiolla ennen kurssin totaalista romahtamista(heikosti menee ja ei osinkoa EXM:lle)

Safe bulkersit ajattelin nyt kuitenkin pitää ja ostaa vaikka myöhemmin lisää EXM rahoilla jos siltä näyttää.(osinko laski "vain 60%")

Kevensin myös myymällä puolet Ship financesta +-0%.

Cramon osto kuuluu suomi/eurooppa osan hajautukseen. Rakennusalaa halusin ostaa ja Cramo oli yksi vaihtoehto. Työkaluja tarvitaan jos korjataan tai rakennetaan ja kyllä euroopassa remontteja varmaan tehdään vieläkin vaikka syklinen firma tämäkin on. Cramon liiketoiminta on ramirenttiin nähden hieman laajemmalla pohjalla tilojen vuokraustoiminnan ja valmistuksen osalta. Ja mikäli viimeisiä tuloksia katsoo, niin rami on kyllä ottanut enemmän osumaa. Numeroilla rami oli ostohetkellä myös melkeen tuplahintainen.

YIT olisi myös kiinostanut, mutta ostohetkellä sen hinta hipuili jossain 5,85 joka tuntui viimeaikaseen markkinakehitykseen nähden hieman hintavalta. Tietysti jos B&H ostaa, niin se on nyt aika sama jos lisäilee pikkuhiljaan, mutta näin tällä kertaa.
Mutta rajalliset henk.koht. resurssini huomioiden rakennusalan osalta hajautas jää varmaan tähän, ellei sitten YIT:tä innostu joskus ostamaan.

Firmalle ostettiin muutama tuhat YIT:tä ja Cramoa.(puhdas holdi-salkku)

EDIT: uusi rahan jäljillä ohjelma löytyy arvopaperin sivuilta: http://www.arvopaperi.fi/rahan_jaljilla/
Rahan jäljillä on Karo Hämäläisen sijoittamisen ajankohtaisohjelma, joka ilmestyy viikottain perjantaina em. sivulle.

Ei kommentteja: